2 tips om je bedrijf te promoten

Ben je met je bedrijf al heel lang aan het nadenken over hoe jij jezelf in de markt wilt zetten? Dan hebben wij een tweetal unieke tips voor je om je bedrijf te promoten. Het ligt er natuurlijk wel een beetje aan hoe jij als bedrijf in de markt wilt komen. Hoe wil je gezien worden? Dit is namelijk een hele belangrijke voor je branding; hoe mensen jouw bedrijf zien en hoe je gezien wilt worden. Dit dien je al meteen kenbaar te maken aan je doelgroep, anders zal je geassocieerd worden met de verkeerde dingen.

1.     Kies voor offline reclame

De traditionele ‘ouderwetse’ reclame werkt natuurlijk nog steeds. Er zijn heel veel voorbeelden van dit soort reclames. Een aantal voorbeelden hiervan zijn onder andere het maken van een reclame voor op de televisie, maar ook een advertentie in de krant of op een bilboard langs de snelweg. Hierbij is het goed om na te denken over waar jouw doelgroep zich oriënteert. Welke zenders kijken ze? Welke radio zenders beluisteren ze? Je wilt natuurlijk geen reclame maken op zenders die door jouw doelgroep standaard worden over geslagen. Anders zul je deze nooit kunnen bereiken.

2.     Kies voor online promotie

Online marketing wordt steeds populairder, omdat de doelgroep zich steeds meer verschuift van offline naar online. Dit is vast wel bij je bekend, maar hoe speel je hier op in? Schakel bijvoorbeeld een internet marketing specialist is als Axel de Boer. Zo worden je een hoop zorgen bespaard, omdat alles voor je gedaan wordt op de online kanalen die mogelijk zijn. Ook hierbij is het dus weer belangrijk dat je van voren wel goed afvraagt op wat voor kanalen je doelgroep precies zit. Zitten ze op Facebook of juist veel op LinkedIn? Zoeken ze veel op je producten via Google? Allemaal belangrijke vragen om vooraf te stellen.