Betere arbeidsomstandigheden dankzij een veiligheidstraining

Heb je er wel eens over nagedacht wat je moet doen als een werknemer onwel wordt? De kans is groot dat je nog nooit in een dergelijke situatie bent geweest en dus ook nooit een aanleiding had om er bij stil te staan. Een veiligheidstraining is echter iets waar je bij stil moet staan nog vóór er iets gebeurd. Als er iets gebeurd is het immers al te laat. Daar komt nog eens bij dat jij als werkgever ook verantwoordelijk bent voor de arbeidsomstandigheden binnen jouw bedrijf. En veilige omstandigheden creëer je onder meer door de medewerkers voor te lichten over veiligheid. Een organisatie zoals G4S kan zulke voorlichting geven in de vorm van een veiligheidstraining.

ehbo-basistraining-klein-breed

Welke veiligheidstrainingen zijn nuttig voor jouw bedrijf?

Er zijn veel verschillende trainingen waar je als bedrijf handig gebruik van kunt maken. Welke je kiest hangt een beetje af van de huidige situatie. Vooral in werkplaatsen kan het zin hebben om te kiezen voor een training ‘Werken aan veilige arbeidsomstandigheden’. Als jouw werknemers nog nooit een veiligheidstraining hebben gehad is het echter wenselijk om toch op zijn minst een BHV- of EHBO Cursus aan te bieden. Je medewerkers kunnen dan in geval van nood eerste hulp verlenen aan het slachtoffer. Dit kan letterlijk levens redden. Hebben jouw medewerkers in het verleden als eens zo’n cursus gevolgd? Dan is het verstandig om de kennis weer eens op te frissen met een herhalingstraining.

Hoe ziet zo’n training eruit?

Door het hele land worden veiligheidstrainingen gegeven. Er is dus altijd wel een locatie ergens in de buurt. Tijdens de trainingen wordt niet alleen voorlichting gegeven maar worden er ook bepaalde noodsituaties nagebootst met ‘echte’ slachtoffers. Door middel van dit soort oefeningen kunnen de deelnemers precies leren welke handelingen ze op welk moment moeten verrichten.