3 populaire green gifts om zakelijke relaties mee te verblijden

Geven van green Gifts

Green gifts. Letterlijk vertaald: groene cadeaus. Green gifts zijn groene relatiegeschenken. Als bedrijf heb je regelmatig momenten waarop het goed is om iets weg te geven. Je kunt hierbij denken aan de lancering van een nieuwe website, een nieuwe huisstijl of tijdens een beurs of evenement. Duurzaam ondernemen wordt steeds belangrijker. Door zakelijke relaties met green gifts te verblijden, speel je hier op in. Het zijn giveaways op een ecologische basis. Ze kunnen goed gecombineerd worden met thema’s als duurzaamheid en gezondheid. In dit artikel geven wij je 3 voorbeelden van populaire green gifts. 

1. Snoep

Een van onze eerste voorbeelden van een populaire green gift om zakelijke relaties mee te verblijden, is promo snoep. Ook wel snoep relatiegeschenken met een eigen logo of een andere bedrukking erop. Je kunt promotioneel snoep weggeven wanneer bezoekers jullie kantoorpand verlaten. Je kunt het inzetten als giveaway tijdens een beurs of evenement. Maar je kunt het door middel van een promotiecode ook onderdeel laten zijn van een marketingcampagne, om meer bezoekers naar jouw website te genereren. Hoe dan ook, het maakt de ervaring met jouw bedrijf meer positief. Wij noemden het net al even: green gifts kunnen goed gecombineerd worden met een thema als gezondheid. Hoe valt dat dan te rijmen met snoep? Door middel van gezonde giveaways natuurlijk. Fruit, thee en mueslirepen bijvoorbeeld. Hiermee maakt jouw bedrijf zeker een gezonde indruk.

2. Bloemen en planten

Een ander voorbeeld van een populaire green gift zijn bloemen en planten. En dan bedoelen wij vooral van die kweeksetjes of kleine plantjes, zoals een klavertje vier, een zonnebloem en een vergeet-mij-nietje. Maar ook een wensboom en een mazzelplant. Uit ervaring is gebleken dat zakelijke relaties dit groene cadeau vaak op hun bureau zetten en hier dagelijks aandacht aan schenken. Dat betekent indirect ook aandacht voor jouw bedrijf en dat waar jij voor staat. Je kunt met bloemen en planten op uiteenlopende manieren creativiteit in het communiceren van je boodschap (een campagneterm of een slogan) leggen. Je kunt hierbij denken aan het kweken, laten groeien en bloeien van zakelijke relaties. “Laat jullie online resultaten groeien met deze nieuwe website”. Met een klavertje vier kun je je zakelijke relaties geluk wensen. En met een zonnebloem zet je ze juist in het zonnetje. 

3. Katoenen tassen

Onze laatste voorbeeld van een populaire green gift om zakelijke relaties mee te verblijden, zijn katoenen tassen. Steeds meer sieren deze hippe tassen het tegenwoordige straatbeeld. Ook katoenen tassen kun je, net als promo snoep, laten bedrukken met een eigen logo of tekst. Nog belangrijker, deze tassen zijn duurzaam, hebben een stevige kwaliteit en een nette afwerking. Er zijn ook katoenen tassen die gecertificeerd zijn met een zogenaamde Fair Trade label. En daarmee sla je twee vliegen in een klap, want zo zijn de katoenboeren verzekerd van eerlijke handel en laat jij jouw zakenrelaties zien dat je ook zorg draagt voor het milieu. 

Dit zijn slechts een paar van de vele green gifts die in populariteit alleen maar zullen stijgen. Van welke populaire green gift gaat jouw groene hart sneller kloppen?