Het belang van bedrijfsborrels

De vrijmibo

Het is een trend die we overal in Nederland en zelfs wereldwijd. De introductie van de vrijmibo, ofwel de vrijdagmiddagborrel. Dit is het idee dat bij bedrijven elke vrijdag na het werk een drankje wordt gedronken onder de werknemers. Grappig genoeg vertelde ik dit aan vrienden uit Aziatische landen en die begrepen hier niks van. Daar is de werkdruk zo hoog dat er geen tijd is voor dergelijke borrels. Nu lijkt het misschien zo dat wanneer je op deze manier werkt je veel productiever bent, zonder de vrijdagmiddagborrel. Maar een dergelijke borrel kan een bedrijf wel degelijk ten goede komen. We bespreken in dit artikel het belang van bedrijfsborrels.

Goede Werksfeer

Voor vele mensen is hun baan niet de belangrijkste bron van geluk in hun leven. Maar tegelijkertijd is het wel erg belangrijk. De meeste mensen spenderen veertig uur of meer op hun werk, het grootste deel van hun tijd. Het is daarom ontzettend belangrijk dat mensen gelukkig zijn op hun werk. Ze moeten het in ieder geval naar hun zin hebben. Dit begint bij een goed werksfeer en fijne werkcultuur. Als mensen een hekel hebben aan hun collega’s dan zullen ze niet graag naar hun werk komen. De realiteit is dat er altijd spanningen zullen ontstaan op het werk.

Er kan miscommunicatie zijn en competitie. Daarom is het zo belangrijk om wekelijkse momenten te hebben waar iedereen samen kan komen en zonder de druk kan communiceren.  Een vrijdagmiddagborrel is een goede manier. Iedereen kan onder het genot van een drankje bijkletsen over hun persoonlijke leven en op deze manier worden er banden gelegd. Daarnaast is het ook ontzettend belangrijk voor een bedrijf om goede prestaties te vieren. Wanneer het bedrijf een nieuw verkooprecord haalt bijvoorbeeld is dit een goede gelegenheid om iedereen bij elkaar te halen voor een viering en de werknemers te bedanken voor hun inzet. Champagne bezorgen is makkelijk en je kunt een goede moët chandon bezorgen.

Als laatste wil ik aandacht schenken aan de jaarlijkse kerstborrel. Dit is natuurlijk een uitstekende gelegenheid om terug te kijken naar het afgelopen jaar en successen te vieren. Natuurlijk hebben kerstborrels nog weleens de mogelijkheid om uit te hand te lopen. Er zijn daar zelfs films over gemaakt. Zorg er natuurlijk wel voor dat alles goed gaat en mensen in een dronken bui geen slechte beslissingen maken. Dat kan voor lastige situaties zorgen wanneer iedereen weer naar kantoor komt.