Het belang van typen in deze tijd

De meeste, zo niet alle, carrières omvatten wat computerwerk en vereisen sterke typevaardigheid. Professionals in de informatietechnologie moeten bijvoorbeeld efficiënte typisten zijn om code te schrijven voor computer- en software programma’s. Nauwkeurigheid is net zo belangrijk als snelheid, aangezien een simpele typefout kan resulteren in een systeembrede fout. Het kennen van de plaatsing van jouw computer toetsenbord wordt snel een standaard vaardigheid. Zonder de juiste training, oefening en meer informatie opzoeken om wat te leren nemen veel mensen echter hun toevlucht tot jagen en pikken, of kijken ze naar het toetsenbord om de juiste toetsen één voor één te selecteren. 

De toetsenbord beter leren kennen

De geprefereerde typemethode staat bekend als touch-type, of typen zonder naar het scherm te kijken. Dit is veel efficiënter dan jagen en pikken; de gemiddelde persoon typt gemiddeld 40 woorden per minuut, maar een persoon die vertrouwt op de aanraak methode kan meer dan 75 woorden per minuut halen, waardoor hij zijn werk veel sneller en met minimale fouten kan voltooien. Een andere geweldige manier om de posities van deze letters te leren kennen, is door van ze af te kijken en rechtstreeks naar het scherm te kijken. Spreek vervolgens de toetsen uit terwijl je ze indrukt en kijk of je gelijk hebt. Deze stap zal je een heel eind helpen bij het onthouden van de toetsen, en het kan je gemakkelijk helpen om sneller te leren typen.

Veel opties voor het oefenen

Niets wordt van de ene op de andere dag onder de knie, en om jouw type nauwkeurigheid en snelheid echt te verbeteren, moet jij elke dag oefenen. Er zijn veel websites die gratis typevaardigheidstests en oefeningen aanbieden, en men kan ook een typetest online doen bij TypeTopia. Het is belangrijk om de tijd te nemen met deze type oefeningen en beoordelingen. Pogingen om er doorheen te haasten zullen in het begin alleen maar leiden tot meer fouten. Vertrouw erop dat jouw snelheid op natuurlijke wijze zal verbeteren naarmate jij meer vertrouwd raakt met het toetsenbord. Het verbeteren van je typevaardigheid zal niet alleen je studentenleven een stuk gemakkelijker maken, het zal je ook ten goede komen in je toekomstige carrière.